Het was me het jaartje wel. Als we iets hebben geleerd het afgelopen jaar is het wel hoe belangrijk onze gezondheid is.

Op naar een gezond nieuwjaar!

Het was me het jaartje wel. Als we iets hebben geleerd het afgelopen jaar is het wel hoe belangrijk onze gezondheid is. Dat is op zich geen nieuws, maar hoe kom je aan die goede gezondheid? Het toverwoord is ‘lifestyle’! In deze blog geef ik je tips over hoe je zelf kunt bijdragen aan een gezondere lifestyle. Natuurlijk wens ik je ook een gelukkig en gezond nieuwjaar met vooral veel begrip en liefde voor elkaar.

Met kleine stapjes kom je er ook
Een betere lifestyle, ik weet het, het is makkelijker geschreven dan gedaan. Als ik één tip mee mag geven: doe het in kleine stapjes. Stel je doelen niet te groot en niet te ver weg. Als we even specifiek naar de mondgezondheid kijken, dan is ons advies altijd: poets je tanden twee keer per dag en gebruik elke dag een ragertje of stoker tussen je tanden en kiezen. Bij veel mensen lukt dit niet. Kies er dan voor om in kleine stapjes wel naar die gezonde mond toe te werken.

Behapbaar stappenplan
De mondhygiënist wil graag dat je elke dag ragertjes tussen je tanden en kiezen gebruikt en liefst nog met diverse maten ook. Je snapt het belang, maar de switch van niets doen naar een dagelijks ritueel is simpelweg te groot. Kies er dan voor om minimaal één keer per week een rager of stoker – wat jij het gemakkelijkst vindt – tussen je tanden en kiezen te gebruiken. Overleg met je mondhygiënist en maak samen een behapbaar stappenplan. Probeer je er dan ook aan te houden en bespreek de voortgang eerlijk met elkaar. De mondhygiënist heeft maar één belang en dat is jouw mond gezond te krijgen, maar dit kan hij of zij niet alleen, daar is ook jouw inzet voor nodig. De mondhygiënist verricht een goede behandeling en geeft voorlichting en duidelijke instructie. Met die kennis op zak, een goed stappenplan en een dosis enthousiasme, gaat het zeker lukken!

Meten is weten
Het resultaat van je inspanningen kunnen we goed meten en dat delen we graag met je. Die meetmomenten maken de resultaten tastbaar en zo wordt het leuk om samen je doelen te verleggen. Op die manier draag je zelf bij aan een verandering van lifestyle. Dat begint in je mond, maar heeft effect op je algehele gezondheid.

Proost
Laten we met elkaar virtueel proosten. Ik hoop dat iedereen met familie, vrienden en geliefden kan genieten van fijne feestdagen. Graag breng ik ook een toost uit op een gelukkig en gezond nieuwjaar met veel begrip en liefde voor elkaar. Blijf gezond!

Liefs Bertine van Roy